Ondernemer en eigenaar dahliaveld

Arnout Mentink

Het algemeen belang zou boven eigenbelang
moeten staan.

“Het is leuk om in een mooie stad te zijn, maar ik ben toch blij als ik weer terug ben in Lichtenvoorde”

Terwijl we, samen met zijn twee honden, een rondje over zijn land aan de Oude Aaltenseweg lopen, vertelt Arnout Menting met veel enthousiasme over de corso en het land dat hij beschikbaar stelt aan Groep van Reedestraat. Je zou niet zeggen dat Arnout, mede-eigenaar van Lurvink Groep, in de bouw werkzaam is als je hem zo vertrouwd tussen de dahlia’s ziet lopen.

‘Eigenlijk was het een impulsieve actie van mijn compagnon’, lacht Arnout als we vragen naar de aankoop van De Driehoek. Samen met Koen Knufing en Ruud Lurving is hij sinds 2022 mede-eigenaar. Zijn horeca-ervaring, die hij naast zijn studie opdeed bij Cafe De Kletskop, kwam hierbij goed van pas. Echter om zelf weer achter de bar te gaan staan ging hem te ver. ‘Ik sta nu liever aan de andere kant van de bar’.

Na een grondige verbouwing werd op 1 september 2023 de nieuwe Driehoek geopend. Uitgebaat door Lars ten Barge en Koen Klein Avink, die er weer een bloeiende zaak van willen maken.

 

Gestimuleerd door zijn broer bouwde Arnout al op 6-jarige leeftijd zijn eerste corsowagentje. Het corso virus krijgt hem hiermee te pakken; hij ontwikkelt zich in de jaren erna als lasser en vormgever en weet zich op te werken tot ontwerper van Groep van Reedestraat.

Tegenwoordig stelt Arnout dus zijn stuk grond aan de Oude Aaltenseweg beschikbaar als bloemenland. Hierop verbouwd van Reedestraat haar dahlia’s. Als de vrije tijd het toelaat, plukt ook Arnout zelf hier de bloemen voor zijn club.

Hij vertelt ons over zijn werk, het land en over Lichtenvoorde. Als rasechte Keienslopper, wat volgens hem iemand is die…., beschrijft hij Lichtenvoorde als een gemeenschap waar de mensen nog echt voor elkaar opkomen. De saamhorigheid staat hier nog altijd hoog in het vaandel.