Rick Mellink

“Met de camera als gereedschap kijk ik op mijn eigen manier naar de wereld. Het is gewoon heel gaaf om elk detail, gevoel en emotie van mens, ruimte en object vast te leggen.”

Woonachtig in Lichtenvoorde en gespecialiseerd in video-storytelling en fotografie.
Sinds november 2016 afgestudeerd aan Saxion Hogeschool Enschede met de opleiding Media, Informatie & Communicatie.

Deze brede opleiding bevatte allerlei media gerelateerde vakken en richtingen. Denk hierbij o.a. aan mediapsychologie, tv / film / radio wetenschappen, communicatie, fotografie en mediamarketing.

Na een theoretische ondergrond van 2 jaar, ben ik gaan specialiseren in de richting Mediaformats & Regie. Deze richting bevatte meer visueel gerelateerde vakken en trok mijn interesse al vanaf het begin. Hierbij kwamen meer specifieke onderwerpen als montage, beeld compositie, regie voering en het maken van documentaires aan bod.

Daarnaast heb ik half jaar stage gelopen bij Broadcast Organizers op het Mediapark in Hilversum. De praktijk bleek een waardevolle aanvulling op de theoretische gedeeltes. Het bedrijf bood namelijk naast diverse professionele video’s ook bedrijfsevenementen aan op het gebied van tv, film en muziek. Werken voor grote groepen werd daarbij voor mij gecombineerd met de audio-visuele producties. Mijn afstudeerstage heb ik bij reclamebureau Frappant in Aalten gedaan.

Ik werk vanuit Lokalen – ruimte voor creatief ondernemen in Lichtenvoorde. Daar heb ik, samen met diverse andere creatieve ondernemers, een kantoor en studio.