Hoi, ik ben Rick!

Als videomaker en fotograaf help ik om voor jouw bedrijf het juiste beeld neer te zetten. Mijn enthousiasme, mogelijkheid om onopvallend aanwezigheid te zijn en oog voor compositie zijn daarbij mijn beste wapens. Hoe kan ik jou helpen?

Voor mij begint een opdracht altijd bij de mensen achter het bedrijf. Die maken het immers mogelijk! Vanuit daar ga ik in gesprek om te achterhalen wat dat unieke verhaal is. Samen kijken we vervolgens welke beeldvorm aansluit bij de inhoud. Zo komen we tot een oplossing op maat.

Van oriëntatie gesprek en uitwerking tot opnames en montage; ik kan voor jouw bedrijf het gehele proces verzorgen. Daarnaast werk ik, als de opdracht dat verlangt, samen met marketeers, webbouwers, tekst- en script-schrijvers of andere beeldmakers.

Achtergrond

In 2016 ben ik afgestudeerd aan Saxion Hogeschool Enschede met de opleiding Media, Informatie & Communicatie. Deze brede opleiding bevatte allerlei media gerelateerde vakken en richtingen. Denk hierbij o.a. aan mediapsychologie, tv / film / radio wetenschappen, communicatie, fotografie en mediamarketing.

Na een theoretische ondergrond van 2 jaar, ben ik gaan specialiseren in de richting Mediaformats & Regie. Deze richting bevatte meer visueel gerelateerde vakken en trok mijn interesse al vanaf het begin. Hierbij kwamen meer specifieke onderwerpen als montage, beeld compositie, regie voering en het maken van documentaires aan bod.

Daarnaast heb ik half jaar stage gelopen bij Broadcast Organizers op het Mediapark in Hilversum. De praktijk bleek een waardevolle aanvulling op de theoretische gedeeltes. Het bedrijf bood namelijk naast diverse professionele video’s ook bedrijfsevenementen aan op het gebied van tv, film en muziek. Werken voor grote groepen werd daarbij voor mij gecombineerd met de audio-visuele producties. Mijn afstudeerstage heb ik bij reclamebureau Frappant in Aalten gedaan.

Sinds 2017 werk ik vanuit Lokalen – ruimte voor creatief ondernemen in Lichtenvoorde. Daar heb ik, samen met diverse andere creatieve ondernemers, een kantoor en studio. Vanuit hier help ik klanten om wensen te realiseren.