Het Dagboek van Eimert Papenborg

Product- en portretfotografie

Hans Piena, de conservator van het museum, was bezig met het herschrijven van een oud dagboek uit Zieuwent. Het oorspronkelijke dagboek is door Eimert Papenborg geschreven. Hij leefde van 1826 tot 1888 en hield daarvan 47 jaar lang iedere dag zijn ervaringen over het leven in Zieuwent bij. Het laat een realistisch beeld zien van het alledaagse bestaan in de Achterhoek gedurende de 19de eeuw.

In februari 2019 ben ik door het Nederlands Openlucht Museum benaderd om hiervoor de fotografie te verzorgen. Ter aanvulling van de tekst en de illustraties heb ik een groot aantal voorwerpen, foto’s en het originele dagboek zelf in de studio gefotografeerd. Daarnaast ben ik bij de familie Papenborg in Zieuwent geweest om de dressoir-kast en het tegelwerk buiten vast te leggen. Ook heb ik van Guido en Casper, de nazaten van Eimert, portretten gemaakt die terugkomen in het boek.

Uiteindelijk is in oktober 2021 het boek uitgebracht. Deze is verkrijgbaar bij diverse boekhandels in de Achterhoek. Meer info op de website van het Achterhoek Uitgevers.